VIDEO Mai mult de şapte deţinuţi au fost DECAPITAȚI într-o închisoare din Guatemala

Într-o închisoare din vestul Guatemalei, mai mult de şapte deţinuţi au fost ucişi, unii dintre ei decapitaţi, în confruntări între bande rivale. Poliţia asigură că acum situaţia este sub control, relatează France Presse.

Inițial, purtătorului de cuvânt al Poliţiei Naţionale Civile a declarat că o bandă a atacat-o pe cealaltă. Potrivit acestuia, ar fi fost vorba de o reglare de conturi mai vechi.

Citește și O mamă și-a înjunghiat fata de 11 ani, iar apoi a vrut să se sinucidă, miercuri dimineață. Caz șocant în localitatea Popești-Leordeni, din județul Ilfov.

Mai mult de şapte deţinuţi au fost ucişi. Ar fi fost vorba de o revoltă

Ulterior, Ministerul de Interne a dat de înțeles că ar fi vorba de o „revoltă”. Autorităţile penitenciare nu au furnizat imediat nicio versiune a faptelor.

Închisoarea Cantel găzduieşte membri ai bandelor rivale Mara Salvatrucha şi Barrio 18, precum şi traficanţi de droguri.

Închisoarea are o capacitate de primire de 500 de deţinuţi, dar adăposteşte peste 2.000, potrivit minstrului Jorge Aguilar.

El a adăugat că aproximativ 500 de agenţi ai forţelor de ordine au fost trimişi în această închisoare pentru a restabili ordinea.

Citește și În acest an USAMV oferă mai multe locuri pentru admitere.

USAMV oferă mai multe locuri pentru admitere în acest an. Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași oferă peste 1500 de locuri la admiterea din iulie 2021, atât pentru studii de licență cât și pentru masterat.

Numărul total de locuri aprobat de către Ministerului Educației pentru absolvenții de liceu este de 992. Dintre care 680 locuri sunt cu finanțare de la buget (cu 30 mai multe decât în anul precedent), 43 locuri sunt pentru români de pretutindeni, iar 269 locuri sunt cu taxă.