În acest an USAMV oferă mai multe locuri pentru admitere

USAMV oferă mai multe locuri pentru admitere în acest an. Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași oferă peste 1500 de locuri la admiterea din iulie 2021, atât pentru studii de licență cât și pentru masterat.

Numărul total de locuri aprobat de către Ministerului Educației pentru absolvenții de liceu este de 992. Dintre care 680 locuri sunt cu finanțare de la buget (cu 30 mai multe decât în anul precedent), 43 locuri sunt pentru români de pretutindeni, iar 269 locuri sunt cu taxă.

USAMV oferă mai multe locuri pentru admitere

Pentru absolvenții liceelor din mediul rural sunt prevăzute 28 de locuri. De asemenea, Universitatea a primit mai multe locuri pentru românii de pretutindeni. Noutatea este că pentru viitorii studenți din Republica Moldova cazarea va fi gratuită în căminele instituției.

În ceea ce privește studiile de masterat, absolvenții de facultate au la dispoziție 607 de locuri, dintre care 470 sunt de la buget (tot cu 30 mai multe față de 2020).

Conform calendarului, în perioada 12 – 23 iulie 2021, va avea loc înscrierea candidaților pentru admiterea din sesiunea iulie 2021. Înscrierea poate fi realizată atât online, la adresa http://admitere.uaiasi.ro/, cât și la sediul facultăților.

Admiterea candidaților se face pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat

Mai multe detalii pe www.uaiasi.ro/admitere, https://www.facebook.com/uaiasi/.

Citește și Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ a devenit Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi.