Fetele din comuna Ţibăneşti, judeţul Iaşi spălate pe cap cu insecticid vor fi date în plasament

Cele trei fete din comuna Ţibăneşti, judeţul Iaşi intoxicate după ce au fost spălate pe cap cu un insecticid de uz veterinar vor vor fi date în plasament, conform ziaruldeiasi.

Deşi ancheta însă este în curs de desfăşurare, reprezentanţii Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului şi Asistenţă Socială au declarat că fetele de 6, 9, respectiv 11 ani vor fi internate într-un centru de primire urgenţe. După care, acestia vor fi date în plasament familial.

Un bărbat abia ieșit de la ,,Socola” și-a omorât mama în casa în care locuiau.

Fetele au fost aduse cu un echipaj SMURD de la Jigoreni, comuna Ţibăneşti , în weekend-ul trecut, şi internate la Spitalul de Copii Sfânta Maria. Acestea merseseră la bunica paternă în vizită.

Fetele locuiesc însă la bunica maternă, tatăl fiind recidivist. Vecinii acesteia au declarat că mama copilelor se află de mai mult timp în Germania. La rândul său, IJP a deschis dosar penal, în acest caz efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii Serviciului Rutier Iași organizează activități de control în trafic.

În perioada 7-13 iunie 2021, la nivel naţional sunt organizate activități de control în trafic, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, ieri, 7 iunie, polițiștii Serviciului Rutier Iaşi au acționat pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului/substanțelor psihoactive, precum și pentru verificarea legalității transportului rutier public de persoane.

În urma activităților, a fost depistat un conducător auto, angajat al unei firme de transport persoane, care nu a eliberat bilete de călătorie pentru 4 călători pentru ruta de deplasare a acestora. Acesta a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 9.000 lei conform H.G. nr. 62/01.02.2012.

Acţiunile rutiere preventive continuă pe parcursul întregii săptămâni.