Un bărbat abia ieșit de la ,,Socola” și-a omorât mama în casa în care locuiau

Un bărbat abia ieşit de la Institutul de Psihiatrie ,,Socola”, şi-a omorât mama în casa în care locuiau împreună, situată în Răducăneni. Ioan Stoica, în vârstă de 49 de ani, a fost externat în urmă cu patru zile, după ce a fost internat din cauza unor boli psihice.

Crezând că bărbatul şi-a revenit, medicii psihiatri l-au lăsat să se întoarcă acasă. Odată ajuns în Răducăneni, bărbatul a început să se certe cu mama sa, ambii locuind în aceeași casă.

Citește și Şoferul autoturismului Mazda care a provocat accidentul de duminică din Bucium a fost reţinut.

Bărbatul nu s-a mai putut controla şi a început să îşi lovească mama fără milă cu pumnii şi picioarele. Acesta a început să îşi strângă mama de gât cu putere, apoi a luat un cuţit de bucătărie şi i l-a înfipt de mai multe ori în gât, până când femeia şi-a dat ultima suflare.

Un bărbat abia ieşit de la ,,Socola” și-a omorât mama

Potrivit medicilor legişti, victima a murit prin sufocare, întrucât aceasta avea mai multe plăgi înjunghiate la nivelul gâtului, nasul spart şi mandibula fracturată.

VIDEO Cascada Bigăr, desemnată cea mai frumoasă din România, s-a prăbuşit.

Inculpatul a fost suspus unei expertize medico-legale psihiatrice, medicii specialişti concluzionând că a avut discernământ la momentul comiterii faptei cercetate. Medicul legist din cadrul IML Iaşi a concluzionat că moartea victimei s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acută consecutivă unui politraumatism cu fracturi ale oaselor masivului facial, adică a piramidei nazale şi a maxilarului. De asemenea, victima a suferit plăgi tăiate, înţepate, multiple care intersectează ţesutul celular subcutanat şi musculatura cervicală. Totodată, victima a suferit şi o fractură de cartilaj tiroid”, a precizat procurorul.

Ioan Stoica a fost trimis după gratii şi este cercetat pentru omor asupra unui membru de familie.

Sursa inițială: ziaruldeiasi

Citește și Polițiștii Serviciului Rutier Iași organizează activități de control în trafic în perioada 7-13 iunie.