Teste PCR gratuite pentru toţi turiştii. Oficialii din 20 de ţări se opun propunerii

Image: 586004900, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Teste PCR gratuite pentru toţi turiştii!

Certificatul verde European va fi gata în luna iulie. Parlamentul European vrea să introducă o gratuitate. Scopul este să nu se plătească pentru testul PCR, al cărui rezultat va apărea în acest certificat.

Însă, oficialii din 20 de ţări se opun categoric. Europarlamentarul Cristian Buşoi explică această măsură: „Vaccinarea este gratuită şi, evident, tratamentul bolii este gratuit oriunde în Uniunea Europenană. Şi atunci, pentru a nu se face o discriminare, am cerut ca aceste teste care ţin strict de certificate verde digital, să fie gratuite”.

Teste PCR gratuite pentru toţi turiştii!

Oficialii care se opun spun că ţările lor nu au capacitatea tehnică, logistică şi financiară să îşi asume plata testelor PCR.

„În foarte multe ţări europene, tinerii nu au avut nicio şansă până acum să fie vaccinaţi. Nu se va întâmpla nici în săptămânile viitoare. Abia către sfârşitul verii. Ori tinerii care vor dori să călătorească şi vor avea nevoie de certificatul digital sunt şi cei mai vulnarabili”, a adăugat Cristian Buşoi.

Sursa mediafax.

Citește și Comisia Europeană propune introducerea ”certificatului verde digital”, pentru a ușura călătoriile în interiorul UE.

leave a reply