Mesajul Maiei Sandu de Ziua Limbii Române

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, spune, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Limbii Române, că îşi doreşte ca aceasta să devină un numitor comun pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova.

De Ziua Limbii Române, pe care o marcăm astăzi, îmi doresc ca limba română să devină numitor comun pentru toți cetățenii Republicii Moldova, oricare ar fi limba lor maternă, și să funcționeze aici în armonie cu celelalte limbi: ucraineana, rusa, găgăuza, bulgara și altele. Limba română poate fi patria tuturor cetățenilor noștri.
La mulți ani, Limba Română! a scris Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu pe pagina sa de facebook.

„Bună ziua. Mulţumesc. Cu drag. Nu ştiu dacă aveţi cuvinte preferate în limba română. Mie astea îmi plac. (…) De ziua Limbii Române ne doresc să cinstim şi să cunoaştem limba, care este maternă pentru 4 din 5 cetăţeni ai ţării noastre”, a adăugat ea într-un mesaj video postat pe reţeaua de socailizare.

Citește și Imaginea cu ultimul soldat american ce părăsește Afganistanul a devenit virală. Aceasta a devenit simbolul unui final lipsit de glorie, după 20 de ani de ocupație militară

Războiul dus de SUA în Afganistan s-a încheiat. Armata americană a publicat o fotografie cu ultimul militar urcând la bordul ultimului avion de transport. În urmă au rămas la putere tot talibanii, care fuseseră alungați la începutul războiului, acum 20 de ani și care și-au sărbătorit noua independență cu focuri de armă, pe străzile din Kabul. 

Lasa un comentariu