Parcul Ciurchi din cartierul Tătărași va fi reabilitat

Municipalitatea ieșeana a semnat un contract pentru întocmirea studiului de fezabilitate, documentația tehnică urmând a fi întocmită de firma botoșăneană ERM Capco Proiect.

Contractul are o valoare de 83.000 lei, potrivit informațiilor publicate în sistemul electronic de achiziții publice. Parcul Ciurchi este unul dintre cele mai mari din oraș. În evidențele Primăriei, parcul poartă numele „Tătărași Sud”.

Conform Registrului Spații Verzi, suprafața totală a parcului ajunge la aproape 64.000 mp, zona spațiului verde fiind de circa 58.000 mp. Pe 1.000 mp este amenajat un loc de joacă, iar trotuarele și aleile ocupă peste 4.000 mp. În ceea ce privește vegetația, în parc sunt arțari, tei, castani, cireși, plopi, salcâmi etc. În total, peste 2000 de arbori și 300 de arbuști, iar lungimea gardului viu este de circa 1.500 metri.

Parcul se află între cartierele Tătărași și Metalurgie, dar zona este lăsată de izbeliște de mai mulți ani. Investițiile minime au vizat amplasarea de bănci sau coșuri de gunoi, transmite Știrea de Iași.

Citește și România va avea 37 de trenuri electrice noi pentru transportul de călători

​Compania Alstom Ferroviaria SpA (parte a grupului european Alstom) a fost desemnată joi câștigătoarea licitației pentru achiziția a 37 de trenuri electrice noi pentru transportul de călători, de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF). Sunt primele trenuri electrice pe care România le va avea, în afara de cele trei care au fost produse la Craiova și sunt operate de Softrans. Oferta financiară a societății Alstom Feroviaria S.p.A. a fost de 1.3 miliarde lei fără TVA.

Lasa un comentariu