Candidată de 45 de ani eliminată marţi de la examenul de Bacalaureat. Aceasta a fost prinsă cu „pix inteligent”

Sursa foto: Shutterstock

O femeie de 45 de ani a fost eliminată marţi de la examenul de Bacalaureat, pentru tentativă de fraudă.

„Ieri, în cadrul probelor de BAC, la istorie, a fost surprinsă o candidată având asupra ei un dispozitiv de comunicare cu exteriorul. Dispozitivul era sub formă de pix, pe care îl muta de la ureche la gură pentru a putea să comunice. Din fericire, supraveghetorii au observat acest lucru, a fost înregistrat și pe camere, au anunțat președintele comisiei, care imediat a procedat conform metodologiei la eliminarea candidatei din examen și la imposibilitatea acesteia de a mai susține următoarele două sesiuni. Menționăm faptul că această candidată era dintr-o promoție anterioară”, a declarat Adrian Silvestru, purtătorul de cuvânt al ISJ Galați.

Citeste si A fost reţinut primarul oraşului Mărăşeşti pentru 24 de ore

O femeie de 45 de ani a fost eliminată marţi de la examenul de Bacalaureat

Potrivit calendarului de desfăşurare a Bacalaureatului, sesiunea de vară, marţi a avut loc proba la matematică.

„Surpriza a fost că era vorba de o doamnă de 45 de ani, absolventă a unui liceu particular, la frecvenţă redusă. Aceasta a fost prinsă de comisia de supraveghere cu un pix care avea un SIM telefonic. M-am uitat şi eu pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi şi era clar că îl ţinea în dreptul gurii şi al urechii şi încerca să comunice cu cineva din afară. Vorbea pur şi simplu în timpul examenului la pixul-telefon”, a declarat pentru Viaţa Liberă preşedintele comisiei de bacalaureat, inspectorul general-adjunct Adrian Diacănu.

Femeia, pe lângă faptul că a primit nota 1,00, nu va avea dreptul să se prezinte la următoarea sesiune de Bacalaureat, fiind nevoită să aştepte până anul viitor pentru a-şi finaliza studiile liceale.

Sursa: observatornews.ro

Lasa un comentariu