O femeie de 72 de ani din Botoșani a fost mușcată de un câine extrem de agresiv. Jandarmii au intervenit de urgență

O femeie de 72 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” după ce a fost muşcată de un câine. Acest lucru a fost anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Botoşani, Dan Izotov.

Potrivit acestuia, câinele ar fi ieşit dintr-o curte a unui imobil de pe strada Octav Onicescu din municipiul Botoşani şi ar fi muşcat-o pe femeie de gleznă. Victima a sunat la 112, iar jandarmii au intervenit pentru prinderea animalului, în timp ce cadrele medicale i-au acordat victimei ajutor medical de urgenţă.

Câinele ar mai fi încercat să muște și alte persoane

„Jandarmii au ajuns în scurt timp pe strada Octav Onicescu din municipiul Botoşani, în acel moment apelanta primind îngrijirile medicale de la un echipaj SMURD, din cauza sângerării produse de muşcătura puternică. Femeia în vârsta de 72 de ani le-a indicat jandarmilor curtea în care a intrat câinele după ce a muşcat-o, prin poarta lăsată deschisă. Proprietarul locuinţei a spus că nu este câinele lui, dar un martor a declarat că a văzut câinele respectiv în curte în ultimul timp şi, mai mult decât atât, acesta ar mai fi încercat să muşte şi alte persoane care mergeau pe trotuarul din faţa imobilului”, a afirmat Izotov.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de neluare de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, pedeapsa prevăzută de lege fiind închisoare de la şase luni la trei ani sau amendă. 

Sursa: Observator

Citește și: Un bărbat în vârstă de 71 de ani din Ciurea a fost mușcat de trei ori de un șarpe

Un bbărbat din Ciurea, Iași, a ajuns pe mâinilor medicilor după ce a fost mușcat de șarpe, nu o dată ci de trei ori.

“Pacient in vârstă de 71 ani, declară și prezintă 3 plăgi mușcate de șarpe ( negru, subțire, lung), membru superior stâng și torace posterior; prezintă amețeli. O leziune ar fi din cursul nopții, iar două din cursul dimineții. Nu există suspiciune de mușcătura de vipera.

Tratat in UPU ca stare anafilactică și internat in clinica de Medicina Internă”, a transmis Prof. Univ. Dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași.

Lasa un comentariu