Urmărire ca în filme în Botoșani! Polițiștii au tras 20 de focuri de armă să oprească un şofer fugar

Un şofer a fost urmărit ca-n filme pe o şosea din comuna Darabani, judeţul Botoşani. Poliţiştii au tras 20 de focuri de armă. Bărbatul care era însoţit de doi pasageri a refuzat să oprească la semnalul lor şi chiar a încercat să acroşeze autospeciala de poliţie.

În această dimineață, șoferul în vârstă de 23 de ani a fost găsit de către polițiști. Inițial, tânărul fusese doar identificat, după urmărirea de noaptea trecută. Totul s-a întâmplat în Darabani. O patrulă mixtă, formată dintr-un polițist și un jandarm, a făcut semn mașinii să oprească. Doar că, acesta nu doar că nu a oprit, ci a călcat pedala de accelerație, încercând să scape de agenți, dintr-un motiv necunoscut, până la acest moment.

Au tras 20 de focuri de armă să oprească un şofer fugar

A fost o urmărire ca în filme, pe străzile din Botoșani. La un moment dat, tânărul chiar a ieșit de pe carosabil în extravilan și a mers așa pe o distanță de aproximativ 8 kilometri. S-au tras mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât și spre mașină, potrivit Monitorul de Botoșani.

Autoturismul a fost găsit la un moment dat abandonat pe o stradă, însă nimeni nu se mai afla în interior. La scurt timp, a fost identificat șoferul, care s-a dovedit a fi chiar proprietarul mașinii. Bărbatul are permis de conducere, însă nu se știe până la acest moment din ce motiv a fugit sau dacă a consumat băuturi alcoolice. El este acum în custodia poliției și, cel mai probabil, se va alege cu dosar penal pentru fapta sa.

Ce spune IPJ Botoșani

„La data de 18 iulie 2022, o patrulă mixtă, formată  dintr-un polițist din cadrul Poliției orașului Darabani și un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani a efectuat semnale regulamentare de oprire a unui autoturism, pe strada 1 Decembrie din Darabani. Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, a fost urmărit. În timpul urmăririi, au fost executate mai multe focuri de armă, inițial în plan vertical, de avertisment și ulterior, înspre anvelopele autoturismului. Conducătorul auto și-a continuat deplasarea, pe terenuri extravilane din proximitatea localității Concești, iar, după aproximativ 8 kilometri, acesta nu a mai fost reperat. Ulterior, autoturismul a fost găsit pe un drum din satul Movileni, comuna Concești, însă, în interior, nu se afla nicio persoană. Acesta a fost indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor. 

În urma executării focurilor de armă, au rezultat doar pagube materiale. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurile legale”, a transmis subinspector Horobeț Cosmin, de la IPJ Botoșani.

Sursa: Observator

Lasa un comentariu