Amendă de peste 5.000 de lei pentru un botoșănean care a încălcat carantina și a mers la jocuri de noroc

Foto: Mediafax

Sâmbătă seara, un bărbat din comuna Răchiți, județul Botoșani, a încălcat regulile carantinei. Fără să poarte mască de protecție și să aibă în posesie certificatul verde, acesta și-a părăsit domiciliul ca să-și încerce șansele la jocurile de noroc. În consecință, acesta s-a ales cu o amendă în valoare de 5.100 de lei, anunță reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani.

A fost solicitată intervenția jandarmilor în momentul în care bărbatul a refuzat să părăsească sala de jocuri de noroc și a manifestat un comportament agresiv.

„Intervenția jandarmilor s-a finalizat cu întocmirea unui proces verbal de constatare și sancționare a contravenției pentru încălcarea prevederilor legale în vigoare privind prevenirea răspândirii Covid-19 și a faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice. Astfel, individul a primit o amendă de 4.000 de lei pentru nerespectarea carantinei, 1.000 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție și 100 de lei pentru refuzul de a părăsi sala de jocuri”, precizează reprezentanții IJJ Botoșani.

În ultimele 24 de ore, în județul Botoșani s-au înregistrat 33 de cazuri noi de persoane infectate cu virusul Sars-CoV-2, iar incidența este sub 3 la mia de locuitori.

Pe teritoriul României, 84.557 de persoane sunt în izolare la domiciliu, iar 14.792 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 63.916 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 92 de persoane.

Sursa: StiriBotosani.ro

Citește și Un copil de 12 ani, dat dispărut în județul Botoșani a fost găsit la 60 km de casă

Poliția Română a postat un mesaj despre dispariția a unui copil din județul Botoșani, care a fost găsit la aproximativ 60 km de casă.

După anunțarea dispariției, colegii noștri adună cât mai multe indicii care ar ajuta la găsirea minorului. Începând de la vârstă (în cazul prezentat,12 ani), continuând cu semnalmentele, înălțimea, greutatea, culoarea părului și inclusiv semnele particulare, toate sunt foarte importante.

Lasa un comentariu