Aproximativ 3.350 de rachete a trimis Hamas asupra Israelului / „Biden are mâinile pătate de sânge”

Armata israeliană a declarat luni târziu că Hamas şi alte grupuri palestiniene au tras aproximativ 3.350 de rachete din Gaza. Dintre ele, 200 au fost doar luni. Atacurile aeriene israeliene asupra enclavei palestiniene au continuat peste noapte. În zorii zilei, rachetele au lovit două clădiri din oraşul Gaz, notează Reuters. 

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu a declarat că va continua să lovească ţintele teroriste. Bilanţul raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza a dus la cel puţin 212 de morţi. Dintre aceștia 61 sunt copii şi peste 1.500 de răniţi, în timp ce în Israel s-au înregistrat 10 morţi şi peste 300 de răniţi.

Aproximativ 3.350 de rachete

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat pe omologul său american Joe Biden că are „mâinile pătate de sânge”. Acuzațiile vin în urma sprijinului acordat de acesta Israelului în conflictul cu Fâşia Gaza, potrivit Le Figaro.

„Domnule Biden, scrieţi istoria cu mâinile pătate de sânge”, i-a transmis Erdogan preşedintelui american. criticând administraţia sa pentru aprobarea vânzărilor de arme noi către Israel.

Citește și Reprezentantul mișcării Hamas anunță o revoltă împotriva Israelului: Brigăzile al-Qassam sunt deja aproape de tine.

Tensunile dintre mișcarea Hamas și Israel au atins cote maxime în cursul zilei de miercuri. Reprezentantul aripii militante a mișcării Hamas în Fâșia Gaza, Abu Ubaydah, a anunțat o adevărată revoltă. Ce mesaj a transmis acesta Israelului? Este fără precedent.

Reprezentantul aripii militante a mișcării Hamas în Fâșia Gaza, Abu Ubaydah anunță o revoltă de proporții.

„Brigăzile al-Qassam (brigăzile Isaddin al-Qassam – aripa de luptă din Hamas) sunt deja aproape de tine, își desenează o hartă a patriei lor cu rachetele lor și rezistența lor împotriva inamicului nostru și al tău”, a spus el, potrivit Interfax. 

De menționat este faptul că, violența a izbucnit miercuri dimineață într-o serie de orașe mixte evreie-arabe din Israel. În acest context, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat starea de urgență în orașul Lod, lângă Tel Aviv, după ce au apărut informații că o sinagogă a fost incediată și evreii au distrus o mașină condusă de un rezident.

Primarul orașului susține că totul a scăpat de sub control și se face față cu greu. „Am pierdut controlul asupra orașului și pe străzi,“ a spus primarul Yair Revivo.

Lasa un comentariu