Reprezentantul mișcării Hamas anunță o revoltă împotriva Israelului: Brigăzile al-Qassam sunt deja aproape de tine

Tensunile dintre mișcarea Hamas și Israel au atins cote maxime în cursul zilei de miercuri. Reprezentantul aripii militante a mișcării Hamas în Fâșia Gaza, Abu Ubaydah, a anunțat o adevărată revoltă. Ce mesaj a transmis acesta Israelului? Este fără precedent.

Reprezentantul aripii militante a mișcării Hamas în Fâșia Gaza, Abu Ubaydah anunță o revoltă de proporții.

„Brigăzile al-Qassam (brigăzile Isaddin al-Qassam – aripa de luptă din Hamas) sunt deja aproape de tine, își desenează o hartă a patriei lor cu rachetele lor și rezistența lor împotriva inamicului nostru și al tău”, a spus el, potrivit Interfax. 

De menționat este faptul că, violența a izbucnit miercuri dimineață într-o serie de orașe mixte evreie-arabe din Israel. În acest context, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat starea de urgență în orașul Lod, lângă Tel Aviv, după ce au apărut informații că o sinagogă a fost incediată și evreii au distrus o mașină condusă de un rezident.

Primarul orașului susține că totul a scăpat de sub control și se face față cu greu. „Am pierdut controlul asupra orașului și pe străzi,“ a spus primarul Yair Revivo.

În același timp, oficialii de securitate au raportat că 16 companii de poliție de frontieră au fost trimise în oraș pentru a combate revoltele, iar ze persoane au fost arestate peste noapte la Lod. Presa națională a raportat și ea la rândul ei o stare de neliniște în majoritatea orașelor arabe din centrul și nordul Israelului, inclusiv Umm al-Fahm și Jisr al-Zarqa.

Atacurile continuă în Israel

Pe lângă revoltele care au loc, militanții mișcării Hamas au continuat și ei la rândul lor miercuri dimineață atacuri intense cu rachete asupra teritoriului Israelului, inclusiv așezărilor sale.

Mai multe persoane au fost nevoite să stea în adăposturi pentru a se putea proteja de focul de rachete care a lovit mai multe părți ale Israelului.

„Teroriștii trag neîncetat rachete din Fâșia Gaza, iar civilii din centrul și sudul Israelului își petrec noaptea în adăposturi pentru a se proteja de focul de rachete”, a scris pe Twitter serviciul de presă al armatei.

În ceea ce privește bilanțul, doar în primele ore ale zilei de miercuri, trei femei israeliene au fost ucise și 46 rănite în atacuri cu rachete. Totodată, alte două persoane au fost rănite când o rachetă a lovit o locuință în orașul Lod miercuri dimineață devreme, una a murit din cauza rănilor sale, iar cealaltă este în stare gravă, se arată în raportările oficiale.

În conextul atacurilor cu rachete, Israelul a activat sistemul de apărare antirachetă Iron Dome miercuri dimineață devreme în orașul Dimona. Sistemul Iron Dome a protejat viața a mii de israelieni, demonstrându-și astfel capacitatea.

„Ca răspuns la sute de rachete (cu majuscule în text IF) lansate asupra Israelului în ultimele 24 de ore, IDF a lovit o serie de ținte teroriste importante și luptători teroriști în toată Fâșia Gaza. Suntem în prezent lansarea de noi atacuri asupra obiectivelor teroriste din Gaza”, a postat pe Twitter serviciul de presă al armatei.

De menționat este faptul că, potrivit informațiilor publicate de presa locală din Israel, în cursul zilei de luni Hamas a lansat peste 800 de rachete pe teritoriul israelian.

Sursa: Capital.ro

Lasa un comentariu