Proiectul YUFest ,,Moștenirea lui Ștefan cel Mare”. Obiectivele culturale și istorice din Zona Moldovei

Asociația YUFest a realizat proiectul ,,Moștenirea lui Ștefan cel Mare”, prin care s-a urmărit în special promovarea potențialului turistic regional – obiectivele culturale și istorice din Zona Moldovei. Ne referim aici la lăcașurile de cult construite în timpul domniei lui Ștefan cel Mare, dar și la cetățile care încă au mai rămas în picioare.  

Nu mai puțin de șase județe (Botoșani, Suceava,Neamț, Iași, Vaslui și Bacău) fac parte din proiectul derulat de asociația YUFest. Obiective culturale de o deosebită importanță istorică, unele aflate chiar în patrimoniul mondial UNESCO, au fost promovate prin intermediul a zece filme documentare.

Proiectul YUFest

Fiecare film aduce în prim plan obiectivele cultural/istorice, lăsate moștenire de voievodul Ștefan cel Mare: Mănăstirea Putna, Biserica ,,Înălțarea Sfintei Cruci” din Pătrăuți, Cetatea de Scaun a Sucevei, Cetatea Neamțului, Mănăstirea Neamțului, Biserica ,,Sfântul Gheorghe” din Hârlău, Sfântul Nicolae Domnesc din Iași, Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din Borzești, ,,Biserica Sfântul Nicolae” din Dorohoi și Mănăstirea Dobrovăț.

Biserica ,,Sfântul Gheorghe” din Hârlău

Proiectul YUFest ,,Moștenirea lui Ștefan cel Mare” este conceput să răspundă unei probleme localeși chiar naționale cu care se confruntă România: slaba promovare a patrimoniului cultural și istoric. Sperăm ca acest proiect să poate fi un imbold pentru autoritățile din regiunea Nord-Est ca să investească pe viitor în promovarea și branduirea zonei Moldovei.

Mănăstirea Putna