Parlamentul European va cere intrarea României şi Bulgariei în Schengen

Parlamentul European va întocmi un raport prin care va solicita ca Bulgaria şi România să fie primite în Schengen.

Săptămâna aceasta, deputaţii europeni vor dezbate subiectul legat de controalele la frontierele terestre, maritime şi aeriene ale celor două ţări. Reuniunea va avea loc marți după-amiază, conform News Beezer, care citează agenția bulgară de presă BTA.

Citește și Un ieșean a băut zdravăn, iar apoi a intrat cu maşina în gard.

Parlamentul European va cere intrarea României şi Bulgariei în Schengen

În luna iunie, Comisia Europeană a cerut extinderea spaţiului Schengen prin intrarea Bulgariei, Croaţiei şi României, care îndeplinesc toate condiţiile tehnice pentru aderarea la spaţiul unic european de liberă circulaţie.

Spaţiul Schengen este format din 26 de ţări, inclusiv patru state care nu sunt în Uniunea Europeană: Islanda, Norvegia, Elveţia şi Liechtenstein. Din Schengen fac parte toate statele membre UE cu excepţia Bulgariei, Croaţiei, României, Ciprului şi Irlandei.

Intrarea Bulgariei și României în spațiul european Schengen de liberă circulație, în luna martie 2011, s-a izbit de opoziția unor state membre, ca cea din partea Germaniei, Finlandei și a Austriei.

Citește și Două transplanturi de rinichi de la un donator care avea hepatită B.

Două transplanturi de rinichi de la un donator în moarte cerebrală au fost realizate în cursul zilei de duminică la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi. Donatorul a fost din Bistriţa, era diagnosticat cu hepatită virală B, iar primitori au fost doi bărbaţi, din regiunea Moldovei.