Două transplanturi de rinichi de la un donator care avea hepatită B, la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi

Două transplanturi de rinichi de la un donator în moarte cerebrală au fost realizate în cursul zilei de duminică la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi. Donatorul a fost din Bistriţa, era diagnosticat cu hepatită virală B, iar primitori au fost doi bărbaţi, din regiunea Moldovei.

Două transplanturi de rinichi de la un donator în moarte cerebral

„Rinichii donatorului au fost direcţionaţi către Spitalul «Parhon», singurul centru cu experienţă în acest domeniu”, a precizat conf. dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Unul dintre primitori are 44 de ani, este din judeţul Suceava şi se afla în program de dializă de 18 ani. Al doilea primitor are 56 de ani, a fost pompier, este din judeţul Vaslui şi făcea dializă din ianuarie 2020. 

Citește și Un ieșean a băut zdravăn, iar apoi a intrat cu maşina în gard.

Un ieșean a băut zdravăn, iar apoi s-a urcat la volan şi a provocat un accident rutier, în comuna Strunga, din judeţul Iaşi. La data de 4 iulie, în jurul orei 17:00, polițiștii au fost sesizaţi cu privire la un incident rutier. Poliţiştii au constatat că şoferul a intrat cu maşina într-un gard al unei locuinţe, fiind provocate doar pagube materiale. Bărbatul aflat la volanul maşinii, în vârstă de 36 de ani, a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest şi a rezultat o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.