La nivel național sunt libere doar 10 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19

În data de 26 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1273 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

De asemenea, 1220 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 266 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național sunt libere 10 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu sunt paturi libere la acest moment.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Ialomița-1

Sibiu -3

Vrancea -6

Citește și Vin zile dramatice. Şeful DSP: Va fi ca în Italia, vom alege cine moare şi cine nu

De ieri, la ATI COVID nu mai intră nimeni decât dacă moare cineva. „Vom ajunge să fim obligaţi să decidem pe cine să tratăm şi pe cine nu, în funcţie de şanse, la fel ca în Italia sau Spania. Asta a fost maximum la ATI!“, a spus ieri resemnat Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică.

Lasa un comentariu