INCREDIBIL: Un elev nevăzător din Iaşi, confirmat COVID pozitiv, a fost trimis acasă cu trenul

În România funcționează 8 licee pentru nevăzători și persoane cu deficiențe grave de vedere. Toate liceele pentru nevăzători au cămine, în care sunt cazați tinerii nevăzători care provin din zonele învecinate. 

Oarecum previzibil, și aici au apărut cazuri de covid. La liceul din Târgu Frumos, de exemplu, au trecut în on-line câteva clase ale liceului pentru nevăzători. 

Pe scurt, conducerea unității de învățământ a decis ca în perioada următoare, elevii să urmeze cursuri online de acasă, nu din căminul liceului. 

Prin urmare, inclusiv elevi nevăzători cu forme ușoare de covid au fost trimiși acasă. Cu ce? În cazul fericit, părinții îi duc acasă cu mașina personală. 

Dar cum nu toți părinții au mașină, un tânăr cu deficiențe grave de vedere, diagnosticat cu covid, a ajuns în localitatea de domiciliu după ce a luat trenul și a schimbat două microbuze. Și da, tânărul a anunțat conducerea liceului că nu are altă variantă la dispoziție. 

Luni seara, tânărul a aflat rezultatul testului. Era pozitiv și din acest motiv, el și colegii lui de clasă, indiferent de rezultat, trebuiau să plece acasă. A doua zi, un profesor l-a ajutat să-și facă bagajul și tânărul, a plecat spre gara din Târgu Frumos. Până acasă, a mai luat două microbuze și spune că a purtat mască tot timpul. Nu e vaccinat, dar din fericire, are simptome ușoare. Directoarea liceului Margareta Pristavu, a afirmat că despre problema transportului nu a discutat cu nimeni.

Reporter: – Bănuiesc că v-a spus că nu are mașină personală familia lui?
Margareta Pristavu: – Da. Știu diriginții despre situația tuturor elevilor.
Reporter: – Având în vedere că este testat pozitiv, nu există riscul să transmită și el virusul în mijlocului de transport respectiv?
Margareta Pristavu: – Bineînțeles că există acest risc. Riscul există peste tot, numai că noi am avut un  careu astăzi cu elevii în care am făcut precizările de suspendare a cursurilor, i-am informat, au purtat mască pe toata durata deplasării lor spre casă, cu dezinfectat de buzunar, i-am învățat să respecte distanța, pe cât posibil, și, nefiind asta singura problemă a zilei, nu am gândit-o destul de aprofundat.
Reporter: – Ați cerut ajutorul DSP-ului, Inspectoratului Școlar?
Margareta Pristavu: – Doar am informat DSP-ul și Inspectoratul Școlar astăzi a aflat de decizia Consiliului de Administrație.
Reporter: – Dar despre problema transportului?
Margareta Pristavu: – Nu, nu am vorbit.
Reporter: – Dacă vor mai apărea copii cu simptome, cu siguranță veți mai face teste. S-ar putea ca dintre ei să iasă pozitivi și alți copii, care vor trebui să meargă acasă. Poate că părinții lor au mașini personale, și atunci problema e rezolvată, sau poate nu au. Ce o să faceți în acea situație?
Margareta Pristavu: – Probabil că o să fim mai atenți la acest aspect și o să găsim alte soluții.
Reporter: – Care ar putea fi acelea?
Margareta Pristavu: – Păi, să sunăm o ambulanță și să rugăm să transporte un elev dacă ne vor ajuta. Să punem microbuzul școlii pe anumite rute, dar se vor supăra alții pe anumite rute, că eu nu pot să fac transport în toate județele simultan. Să facem gradual plecarea, pe zile.

Sursa: Europafm.ro

Citește și FOTO: Accident înfricoșător! 3 persoane au decedat iar una a fost transportată în stare gravă la spital

Lasa un comentariu