Cazul elevei care a luat 3 la Evaluarea Națională, iar după contestație 8,25. „Am fost zdrobiţi”

Cazul elevei care a luat 3 la Evaluarea Națională, iar după contestație 8,25. Este cea mai mare diferență între nota inițială și cea de după contestații din toate cele circa 18.000 de lucrări evaluate greșit în primă fază, scrie Edupedu.

Lucrările a peste 18.000 mii de absolvenți de clasa a VIII-a, care au participat la Evaluarea Națională, au fost corectate greșit.

Alexia Necula a terminat clasa a VIII-a cu zece. Roxana Necula, mama elevei: “Atât am auzit, un strigăt: “mami, am luat trei!”. Un moment de groază a fost. Am fost zdrobiţi de un sistem bolnav. S-a călcat în picioare, în primul rând, demnitatea unui copil de nouă şi zece.”

Cazul elevei care a luat 3 la Evaluarea Națională

Alexia fusese notată cu 3 la matematică şi a făcut contestaţie. După recorectarea lucrării – a primit nota 8,25. Nimeni nu a explicat diferenţa de peste 5 puncte. O greşeală majoră.

Profesorii care i-au dat Alexei – în mod greşit – nota 3 sunt din Vrancea. Inspectoratul şcolar de acolo a deschis o anchetă după ce părinţii fetei au depus o plângere.

Iar cazul Alexiei nu este singular. Un elev de la Liceul Teoretic “Ady Endre” a primit iniţial nota 5,40 la Limba şi literatura română iar după contestaţie – a obţinut 9,05.

Ministrul educației anunţa sancţiuni

Erorile l-au determinat pe ministrul Educației, să anunțe că își dorește de anul viitor un sistem de corectură electronic. “Acolo unde s-au înregistrat diferenţe foarte mari îmi voi permite să urmăresc acea listă cu acei colegi care în mod dovedit au apreciat grosolan diferit faţă de realitatea lucrării voi face în aşa fel încât să nu mai participle la examenul de evaluare”, a declarat Sorin Câmpeanu.

De regulă, lucrările de la Evaluarea Naţională sunt corectate de profesori care au urmat cursuri speciale de evaluatori. Anul acesta – pentru că nu s-au găsit suficienţi din această categorie – inspectoratele şcolare au apelat şi la alte cadre didactice. Peste 20 de mii de elevi au depus contestaţii în urma Evaluării Naţionale.

Citește și Cu cât a crescut după contestație nota unui elev din Galați care a luat 3 la proba de Matematică de la Evaluarea Națională.

Lasa un comentariu