Cu cât a crescut după contestație nota unui elev din Galați care a luat 3 la proba de Matematică de la Evaluarea Națională

Un elev din Galați a primit nota 3 la proba de Matematică de la Evaluarea Națională. După contestație, elevul a obținut nota 8,25. Este cea mai mare diferență între nota inițială și cea de după contestații din toate cele circa 18.000 de lucrări evaluate greșit în primă fază, scrie Edupedu.

Candidatul din Galaţi, elev la Şcoala Gimnazială Nr. 28, a primit la Matematică nota 8,90 în urma contestaţiei, potrivit edupedu.ro.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Digi24 că se aşteaptă ca la Bacalaureat 2021 să fie diferenţe şi mai mari. „Aceste diferenţe subiective au fost tot timpul anului, anul aceste au fost mai puţine decât în alt an, pentru prima oară structura subiectelor a fost pe modelul PISA şi au fost punctaje detaliate”, a spus Cîmpeanu.

Luni, ministrul Educației a declarat că ar vrea să creadă că profesorii care au avut erori mari de evaluare nu vor mai corecta niciodată. Cîmpeanu a mai spus că o cauză a unor asemenea erori ar fi din cauză că profesorii formați pentru a fi evaluatori la examene nu au fost folosiți de inspectorate.