Bacalaureatul de toamnă începe azi: emoţii pentru aproape 1.300 de elevi

1.280 de absolvenţi de liceu din judeţul Iaşi s-au înscris pentru bacalaureatul de toamnă, prima probă scrisă a sesiunii desfăşurându-se astăzi, în patru centre de la nivelul municipiului Iaşi.

Bacalaureatul de toamnă începe azi

Astfel, astăzi, 16 august, are loc proba scrisă la Limba şi literatura română, urmând ca mâine, 17 august, să se desfăşoare proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 18 august, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. Pentru susţinerea probelor scrise, în judeţ s-au înscris 1.280 de candidaţi, dintre care 876 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 404 candidaţi din promoţiile anterioare.

Primelor rezultate se vor afişa, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, pe data de 31 august, până la ora 12, iar eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12-18, inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie.

Citește mai multe aici.

Citește și De luni, 1.280 de candidaţi susţin bacalaureatul.

Candidaţii de la nivelul judeţului Iaşi vor suţine probele bacalaureatului de toamnă la nivelul a patru unităţi de învăţământ din municipul Iaşi.

Astfel, potrivit unui anunţ oficial de pe pagina web a Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, şcolile din judeţ au fost arondate Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Colegului Tehnic „Mihail Sturdza” Iaşi, dar şi Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” şi Liceului Tehnologic de Transporturi şi de Construcţii Iaşi, scrie ziaruldeiasi.ro.

Prima probă scrisă va avea loc, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, pe 16 august, la Limba şi literatura română, pe 17 august este programată Proba obligatorie a profilului, pe 18 august cea la alegere a profilului şi specializării, iar pe 19 august la Limba şi literatura maternă.

Pe 23 şi 24 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 25 august evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 26 şi 27 august Evaluarea competenţelor digitale, iar pe 30 şi 31 august Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Lasa un comentariu