De luni, 1.280 de candidaţi susţin bacalaureatul

Candidaţii de la nivelul judeţului Iaşi vor suţine probele bacalaureatului de toamnă la nivelul a patru unităţi de învăţământ din municipul Iaşi.

Astfel, potrivit unui anunţ oficial de pe pagina web a Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, şcolile din judeţ au fost arondate Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Colegului Tehnic „Mihail Sturdza” Iaşi, dar şi Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” şi Liceului Tehnologic de Transporturi şi de Construcţii Iaşi, scrie ziaruldeiasi.ro.

Prima probă scrisă va avea loc, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, pe 16 august, la Limba şi literatura română, pe 17 august este programată Proba obligatorie a profilului, pe 18 august cea la alegere a profilului şi specializării, iar pe 19 august la Limba şi literatura maternă.

Pe 23 şi 24 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 25 august evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 26 şi 27 august Evaluarea competenţelor digitale, iar pe 30 şi 31 august Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Primele rezultate vor fi afişate pe 31 august, eventualele contestaţii putând fi depuse în aceeaşi zi. Pe data de 3 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Astăzi, pe 14 august, de la ora 11.00, Comisia Judeţeană de Bacalaureat, va stabili, în şedinţa publică organizată în cadrul unei videoconferinţe, prin tragere la sorţi, componenţa comisiilor din centrele de examen şi din centrele zonale de evaluare.

La şedinţa publică sunt invitaţi reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale afiliate la federaţiile sindicale din învăţământul preuniversitar, reprezentanţi ai organizaţiilor de părinţi, ai consiliului judeţean al elevilor şi reprezentanţi ai mass-media. 

Lasa un comentariu