Zeci de noi cazuri de infectare cu coronavirus confirmate la bordul unei nave de croazieră aflate în Japonia

Aproape 60 de noi cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate în rândul membrilor echipajului unei nave de croazieră italiene aflate în Japonia, anunță agenția Reuters.

După testarea tuturor membrilor echipajului, numărul infecțiilor crește, confom radioului public NHK, la circa 150, adică aproape un sfert din cei 623 de membri a echipajului de pe Costa Atlantica, aflată în portul Nagasaki, relatează mediafax.ro

TV Asahi a a anunțat că încă 57 de membri ai echipajului au rezultate pozitive.

În Japonia, numărul cazurilor confirmate depășește 12.800. Au murit 345 de persoane.

Dintre cei infectați de pe Costa Atlantica, un singur membru al echipajului a fost internat la spital, a indicat NHK. Cei care sunt asimptomatici sau care au simptome ușoare rămân la bord.

Nava a acostat în Japonia în februarie pentru reparații și întreținere, după ce pandemia a împiedicat reparațiile programate în China. Autoritățile din Nagasaki au pus nava în carantină la sosire și au cerut echipajului să nu se aventureze dincolo de chei.

Oficialii prefecturii au indicat la începutul acestei săptămâni că o parte din echipaj nu a respectat indicațiile.

La începutul anului, peste 700 de pasageri și de membri ai echipajului au fost testați pozitiv pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în Yokohama.

Lasa un comentariu