Zece paturi de ATI au plecat de la Leţcani la Neamţ

Oricum Spitalul Modular nu era folosit la capacitate maximă, iar judeţul vecin era partener la acest proiect. La Leţcani, rata de infectare urcă spre 10 cazuri la mia de locuitori.

Ieri, la Iaşi au fost raportate 318 noi cazuri de COVID 19, dar şi şapte decese în rândul pacienţilor aflaţi internaţi la ATI. Referitor la gradul de ocupare al paturilor, la ATI , în reţeua COVID mai erau disponibile patru paturi. În acelaşi timp, tot ieri, Iaşul a transferat 10 paturi ATI de la Spitalul Modular Leţcani la Neamţ, notează ziaruldeiasi.ro.

„Am luat legătura cu colegii de la ISU Neamţ. Aşteptăm momentul în care vine o ambulanţă sau orice maşină de la SMURD sau ISU să le încărcăm şi să le transmitem. Paturile sunt pregătite. Vor fi 10 paturi de ATI, mai multe ventilatoare, injectomate, impulsiomate, EKG, defibrilator”, a declarat Alina Popa, reprezentantul Agenţiei Euronest.

În acelaşi timp, la Spitalul Modular Leţcani a început montarea stocatorului de oxigen.” Stocatorul a ajuns la Leţcani, au ajuns şi restul echipamentelor necesare punerii în funcţiune şi racordării la staţia existentă. Sperăm ca până marţi, miercuri, să se termine partea de montare pentru a putea fi dat în folosinţă. Nu sunt probleme la montare, doar că este o distanţă destul de lungă de acoperit şi presupune timp şi manoperă pentru instalare”, a mai adăugat Alina Popa. 

Lasa un comentariu