VIDEO. Tramvaiul minune de la Iaşi: internet, prize pentru încărcat telefoane şi laptopuri, dar şi o bibliotecă

Proiectul readuce în prim-plan conceptul coworking printr-o compoziţie geometrică supradimensionată, ce face trimitere la extinderea mişcării prin înfiinţarea de noi centre atât în Iaşi, cât şi la nivel naţional.

„Tramvaiul Coworking 2.0” pare a fi startul unei călătorii către succes. Te urci în tramvai, deschizi laptopul şi te conectezi la internet. În timp ce te deplasezi dintr-un loc în altul, poţi finaliza proiectul pentru universitate sau trimite formularele pentru finanţarea unui start-up. Nu e un scenariu SF, ci facilităţile oferite de un tramvai tematic ieşean, scrie adevarul.ro.

Cu internet wireless gratuit, prize pentru încărcare laptopuri şi telefoane mobile, biblioteca din tramvai cu reviste PINMagazine şi cărţi de specialitate oferite de editura Polirom, tramvaiul este cel de-al unsprezecelea mijloc de transport personalizat tematic în cadrul proiectului „Iaşi – oraşul tramvaielor pictate”.

La doi ani şi jumătate de la lansare, „Tramvaiul Coworking” a avut parte de un „update” estetic, aşa a apărut „Tramvaiul Coworking 2.0”.

Proiectul readuce în prim-plan conceptul coworking printr-o compoziţie geometrică supradimensionată, ce face trimitere la extinderea mişcării prin înfiinţarea de noi centre atât în Iaşi, cât şi la nivel naţional.

„Tramvaiul Coworking 2.0” devine astfel prima lucrare de tip Supergraphics în mişcare din România.

„Este o compoziţie de tip Supergraphics lucrată manual, cu ajutorul studenţilor de la specializarea Design a Facultăţii de Arte Vizuale şi Design din Iaşi. Studenţii implicaţi voluntar au pus în aplicare, alături de mine, în depou, grafica realizată de fratele meu, Tiberiu Teodor Stanciu, în alte două săptămâni. Deci, în ansamblu, o lună de zile de muncă pentru finalizarea acestui proiect unicat, un proiect la lansarea căruia am invitat comunitatea de coworking din Iaşi, pentru a ne fi alături şi pentru a personaliza deopotrivă tramvaiul, prin mesaje tematice, direct cu markerul pe caroseria tramvaiului”, a spus Silviu Teodorescu Stanciu, preşedintele Asociaţiei Tramclub Iaşi.

Tramvaiul Coworking 2.0 a intrat în circulaţie luni, 8 februarie 2021, pe străzile municipiului Iaşi, pe traseele 1, 7, 9.

Proiectul este realizat de Asociaţia Tramclub Iaşi, în parteneriat cu Fab Lab Iaşi, George, cu sprijinul Companiei de Tranport Public Iaşi, al Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu” Iaşi şi al fabricii de vopsele National Paints.

Lasa un comentariu