VIDEO. Sute de proiectile neexplodate, descoperite într-o localitate din Iaşi. Misiunea ISU de asanare a zonei continuă

Sute de elemente de muniţie din timpul conflictelor armate au fost descoperite într-un sat din judeţul Iaşi. Proiectilele şi focoasele au fost ridicate, iar misiunea de asanare va continua în zilele următoare, pentru că în zonă s-ar putea afla şi alte proiectile îngropate, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi.

Potrivit ISU Iaşi, echipajul pirotehnic a intervenit în localitatea Valea Ursului, comuna Miroslava, pentru asanarea unei suprafeţe de teren, unde au fost descoperite cantităţi însemnate de muniţie de război.

Misiunea a început luni şi până în prezent au fost descoperite 553 de proiectile explozive de calibru 76 de mm, un proiectil perforant de calibru 47 de mm şi 3 focoase.

Câteva elemente de muniţie au fost scoase la suprafaţă în urma unor lucrări de excavare, iar persoanele care le-au observat au întrerupt activitatea până la sosirea pompierilor, sunând la numărul de urgenţă 112. În zonă se fac lucrări pentru extinderea conductei de gaz, iar pirotehniştii au asanat o suprafaţă mare de teren, scrier adevarul.ro.

La locul descoperirii elementelor de muniţie, pirotehnicienii au asanat întreaga suprafaţă a lucrărilor de extindere a conductei de gaz. Elementele de muniţie au fost ridicate şi depozitate în vederea distrugerii ulterioare. Misiunea de asanare va continua şi în zilele următoare.

Lasa un comentariu