VIDEO. Străzile sunt dezinfectate noaptea cu substanțe biocide

În conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 8 din 23 martie a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași, Salubris SA a lansat un program de dezinfectare a străzilor, trotuarelor și aleilor care nu sunt încadrate ca spații verzi cu dezinfectanți pe bază de hipoclorit de sodiu zilnic, în intervalul orar 22.00 – 6.00. Produsul biocid poate fi utilizat conform adresei Direcției de Sănătate Publică Iași nr. 8.350 / 18 martie 2020. Programul de dezinfectare completează programul normal de spălare a străzilor, trotuarelor și aleilor cu apă și, după caz, detergent.

Astăzi, 27 martie, angajații Salubris intervin cu apă și detergent în cartierele Nicolina I, Nicolina II, Târgu Cucu, Alexandru cel Bun, Mircea cel Bătrân și Moara de Vânt. De asemenea, sunt spălate cu apă arterele Anastasie Panu, Palat, Sf. Lazăr, Elena Doamna și Vasile Lupu, șoseaua Nicolina, bulevardul Independenței, pasajele Octav Băncilă și Mihai Eminescu și rondul Podu de Piatră.

De asemenea, în cursul nopții se va acționa cu circa 1.200 de kilograme de hipoclorit de sodiu în cartierele Bularga și Dacia, Păcurari și Canta, în zona Moara de Foc și pe bulevardul Alexandru cel Bun. În acest scop a fost folosită în premieră și o autospecială cu structură pentru pulverizare a vaporilor de apă, utilajul fiind achiziționat de Salubris SA în cursul anului trecut.

Lasa un comentariu