VIDEO. Persoanele venite din Olanda și Marea Britanie intră direct în carantină!

Directorul Aeroportului Internațional Iași, Cătălin Bulgariu, a declarat că toate persoanele care se întorc cu avionul din zona roșie vor fi introduce automat în carantină.

„Toți pasagerii care vin de la Eindhoven și Londra vor intra direct în carantină. Pasagerii trebuie să știe ce se întâmplă când ajung în Iași”, a declarat Cătălin Bulgariu.

De vineri, începând cu ora 00.00, zona roșie pentru care se aplică măsura carantinei instituționalizate tuturor pasagerilor care ajung în România va fi extinsă la 12 țări, inclusiv Marea Britanie, Germania, Olanda, Belgia sau SUA.

Cătălin Bulgariu susține că la Aeroportul Iași  a fost efectuată o anchetă epidemiologică și că două persoane care au intrat în contact direct cu pasagerii au fost testate pozitiv.

„Singura cursă care are destinație într-o zonă necontaminată este Billund (Danemarca), de aceea fac un apel la autoritățile publice locale din Iași să găsească zone de carantină, deoarece, în acest moment, sunt destul de multe bilete vândute – peste 100, pentru zborul de vineri de la Luton”, a adăugat Cătălin Bulgariu.

Altfel, miercuri au ajuns și termoscanerele, care au fost puse în funcțiune ieri.

Lasa un comentariu