VIDEO. IPS Teofan a îndemnat enoriaşii să poarte mască

Biserica cimitirului din Valea Adâncă din comuna Miroslava a fost binecuvântată duminică chiar de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Cu acest prilej, mitropolitul a binecuvântat şi noul complex funerar din localitate. În cadrul slujbei oficiate, la cuvântul de învăţătură, mitropolitul a vorbit despre Fecioara Maria şi despre smerenie, oferind-o pe Născătoarea de Dumnezeu drept exemplu de vieţuire.

Mitropolitul a vorbit apoi şi despre glasul la care trebuie să ascultăm, cel al lui Hristos, punctând totodată că este bine să purtăm măştile de protecţie.

„Postul acesta este timp binecuvântat să medităm la ceea ce Preasfânta Născătoare la Nunta din Cana Galileii a spus, arătând spre Domnul Hristos, «Faceţi tot ce vă va spune El». Trăim vremuri nu tocmai uşoare, prin care oamenii din diferite straturi ale societăţii ne spun ce avem de făcut. Unii să luăm spre stânga, alţii spre dreapta, alţii să purtăm mască, şi e bine să o purtăm, alţii spun că nu e bine, încât într-o lume în care primim atâtea îndemnuri, atâtea sfaturi, parcă nu mai ştii pe cine să urmezi. Dar Maica Domnului ne spune «Faceţi tot ce vă va spune El», adică, urmând cuvântul Domnului Hristos, ştim că nu ne înşelăm, şi cuvântul Domnului Hristos îl aflăm în dumnezeiasca Scriptură, în învăţătura Bisericii, în glasul conştiinţei noastre”, a adăugat IPS Teofan.

Lasa un comentariu