VIDEO. Finala Eurovision 2021 a fost câștigată de Italia

Finala Eurovision 2021 desfășurată la Rotterdam a fost câștigată, sâmbătă seara, de Italia care va fi, în 2022, țară-gazdă pentru noua ediție a competiției muzicale. Piesa câștigătoare este Zitti E Buoni, intepretată de Maneskin.

Cântecul cu care Italia s-a prezentat la Eurovision 2021 – Zitti E Buoni, de Måneskin.

Pentru marele trofeu s-au luptat 26 de țări. România nu s-a numărat însă printre ele, deoarece reprezentanta țării noastre, Roxen, nu s-a calificat în finală.

Reprezentanta ţării noastre, Roxen, a cântat în prima semifinală piesa „Amnesia” şi nu a reuşit să se califice în actul final al competiţiei muzicale. Este a treia oară consecutiv când România nu ajunge în finala concursului Eurovision.

Marele absent al ediției Eurovision 2021 va fi câștigătorul ediției 2019, Duncan Laurence, care a fost diagnosticat cu SARS-COV-2, după recitalul din prima semifinală. Artistul va apărea totuși în spectacol, dar nu cu o interpretare live.

Cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision a avut loc la Rotterdam, oraş care trebuia să o găzduiască anul trecut. Din cauza pandemiei, evenimentul a fost amânat pentru 2021. 26 de țări se luptă pentru marele trofeu, printre care Moldova, Austria, Rusia și Italia.

leave a reply