Vasile Cîtea: Tichetele de masă pentru angajați vor avea o valoare mai mare

În momentul de față, instituţiile publice şi private din România pot acorda, conform legii 165 din 10 iulie 2018, tichete de masă sau bonuri de masă. De acestea pot fi achiziţionate doar produse alimentare sau mese calde. În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 de lei. Asta înseamnă că, pentru 22 de zile lucrătoare, tichetele echivalează cu suma de 443,74 lei.

Dacă ne raportăm la această sumă, este una destul de mică, având în vedere creșterile de prețuri din ultima perioadă. Datele Institutului Național de Statistică arată faptul că, în ultimul an, alimentele s-au scumpit cu aproape 10%, însă există și produse alimentare unde creșterea e de 30%.

În acest context, Partidul Social Democrat a propus majorarea valorii tichetelor de masă pentru angajați de la 1 iunie, cu 10 lei. Asta ar însemna un plus de 216 lei pentru fiecare angajat în parte, iar valoarea tichetului va ajunge la 30 de lei.

De cealaltă parte, am văzut că există și o altă propunere venită din partea premierului, aceea ca tichetele de masă să ajungă la o valoare de 40 de lei.

Orice decizie va fi luată, important este să se întâmple ceva cu aceste tichete și să vedem o creștere a lor. E o modalitate de a fi alături de angajați și de a-i ajuta să facă față valului de scumpiri.

(Sursa: Comunicat de presă Vasile Cîtea, deputat PSD Iași)

Lasa un comentariu