Vasile Cîtea: Reziliența verde

În vara anului trecut, Președintele republicii s-a întors de la Bruxelles istovit, dar victorios. Istovit, fiindcă se luptase 4 zile și 4 nopți pentru bugetul acordat României.

Victorios, pentru că smulsese 80 miliarde de euro, destinate patriei. Între timp, cifra s-a modificat prin restrângere: au rămas 30 de miliarde de euro. Tot președintele ne-a adus la cunoștință cifra, în urmă cu câteva ceasuri. Pe semne, domnul președinte este mai informat decât domnul Florin Vasile Cîțu. Bine că, totuși, a aflat prim-ministrul la ce să se aștepte.

Desigur, nici 30 de miliarde de euro nu sunt de lepădat. Și tot președintele ne-a spus unde se vor duce. Un alegator ieșean glumeț n-ar pierde ocazia să spună că se duc pe apa Sâmbetei, dar nu, cocheta suma (deși diminuată cu mai mult de 50%) este destinată reconstrucției economiei, redresării și (firește) rezilienței.

Învățământul, de exemplu, se va lăfăi în euro: digitalizare, laboratoare, apă curentă și școli verzi. Da, școli verzi. Degeaba, ar râde ieșeanul meu glumeț că, în afara de iarbă și de cai verzi, nu cunoaște nimic verde, necum școli.
Copiii lui vor fi principalii beneficiari. Ei se vor bucura de școli verzi, cu apa și sapun, cu toalete curate și laboratoare dotate cu eprubete. Toate verzi.
Tot copiii vor renunța de bunavoie la lecții plictisitoare și la ore de sport obositoare, în aer liber, fără mască. Ei se vor dedica unui proiect lansat de o adeptă cântătoare a mind fulness care propune:” dezvoltarea abilităților relaționale și de reziliență la viitorii adulți”.

Aveam obiceiul să spunem că situația este albastră. Lumea evoluează. Acum, situația este verde și rezilientă.

(Sursa: Comunicat de presă Vasile Cîtea, deputat PSD Iași)

Lasa un comentariu