Vasile Cîtea: Ludovic Orban, un om de o responsabilitate meschină! (P)

Tocmai în ziua în care OSCE a criticat ingerințele președintelui Iohannis în chestiunile politice care au ținut de campania electorală, iată că se manifestă un nou episod de politică oligarhică președințială.

Astfel, ca urmare a faptului că, președintele României l-a forțat spre o demisie de urgență ca urmare a dezastrului de la recentul scrutin parlamentar, Ludovic Orban și-a dat demisia dar nu din funcția de președinte al PNL ci din funcția de premier.

Un gest de maximă iresponsabilitate dacă ținem cont de faptul că domnul Orban aruncă țara într-un haos de nedescris, tocmai în plină pandemie care nu dă semne de regres. Un joc politic iresponsabil și deosebit de periculos. În doar 8 minute România a fost abandonată în voia sorții, poate și într-un gest de răzbunare față de poporul care a arătat atât domnului Orban cât și domnului Iohannis cartonașul roșu.

Nu, nu a fost un gest de înțelepciune din partea domnului Orban și niciun gest de maturitate politică. Este un gest de răzbunare față de poporul care nu i-a mai acordat votul și un gest de servilism necondiționat față de președintele țării.

Analizând cele întâmplate pe scena politică românească credem că cel care a condus Guvernul României nu a fost decât un simplu valet al președintelui Iohannis.

Voința poporului a contat vreodată pentru cuplul politic Iohannis – Orban? Atât timp cât un individ abandonează țara doar pentru a se pricopsi cu un alt ciolan, anume președinția Camerei Deputaților ne dăm seama de faptul că, sănătatea și siguranța poporului român  nu fac parte din lista priorităților președințiale. Cum am putea gândi altfel atât timp cât țara rămâne fără șef al Guvernului și ca atare fără Guvern tocmai acum când trebuie să pregătim cea mai mare campanie  de vaccinare salvatoare de viață?

Acesta este deznodământul unui mod de guvernare care s-a remarcat prin închiderea piețelor, inchiderea bisericilor, colapsul sistemului medical, închiderea școlilor.

Rușine domnule Orban! Sunteți o rușine pentru acest popor!

(Sursa: Comunicat de presă Vasile Cîtea, deputat PSD Iași)

Lasa un comentariu