Un profesor din Cluj a fost lovit mortal de o autoutilitară, în timp ce se afla pe un trotuar în centrul oraşului

Un profesor universitar din Cluj a avut parte de o moarte cumplită. Bărbatul de 64 de ani a fost lovit mortal de o autoutilitară, în timp ce se afla pe un trotuar în centrul oraşului.

Şoferul de 36 de ani a încercat să evite un biciclist, însă l-a lovit în plin pe Radu Bălan, profesor la Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Incidentul a avut loc luni, la ora 14.00, în Piaţa Ştefan cel Mare, într-o zonă în care se lucrează, iar trotuarul este de doar 50 de centimetri. Acum oamenii legii încearcă acum să dea de biciclist, considerat autorul moral al accidentului şi care şi-a văzut liniştit de drum ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Ce au declarat poliţiştii imediat după incident

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au intervenit la un accident de circulație semnalat în jurul orei 14.00, în Piața Ștefan cel Mare.

Impactul s-a produs între o autoutilitară condusă de un bărbat de 36 de ani, din Cluj-Napoca, înspre strada Dorobanților și un bărbat de 64 de ani, din același municipiu, care se deplasa în calitate de pieton pe trotuarul din partea stângă aferent direcției de deplasare anterior amintite.

În urma impactului, din nefericire, a survenit decesul pietonului. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cauzei și a modalității de producere a evenimentului rutier.

Momentul impactului surprins de o cameră de supraveghere. Biciclistul căutat de poliţişti

Momentul impactului a fost surprins de o cameră de supraveghere, iar poliţiştii au pus la dispoziţie şi imagini cu biciclistul pentru a-l putea identifica.

„L-AȚI VĂZUT? ACCIDENT RUTIER ÎN PIAȚA ȘTEFAN CEL MARE
Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au intervenit la un accident de circulație semnalat la data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 14.00, în Piața Ștefan cel Mare. Impactul în urma căruia a rezultat decesul unui pieton a fost produs între o autoutilitară condusă de un bărbat din Cluj-Napoca, înspre strada Dorobanților și un bărbat de 64 de ani din același municipiu, care se deplasa în calitate de pieton pe trotuarul din partea stângă aferent direcției de deplasare anterior amintite.
În urma activităților de cercetare și verificare a modului și a circumstanțelor în care a avut loc respectivul eveniment, a reieșit faptul că în dinamica producerii acestuia, o persoană ar fi condus o bicicletă prin Piața Ștefan cel Mare dinspre Piața Timotei Cipariu, cu direcția spre Piața Avram Iancu, pe banda de circulație destinată transportului în comun.
La intersecția cu strada Traian Moșoiu acesta ar fi schimbat succesiv benzile de circulație spre stânga, printre autoturismele care circulau pe segmentul respectiv de drum, fiind acroșat de autoutilitară, moment în care aceasta din urmă, printr-o manevră de evitare a impactului a pătruns pe trotuarul din partea stângă. Deși după producerea evenimentului rutier conducătorul bicicletei ar fi constatat cu propriile simțuri faptul că în urma evenimentul a rezultat vătămarea unei persoane, acesta nu ar fi rămas la locul impactului.
În continuare sunt efectuate verificări în vederea stabilirii identității persoanei care se deplasa pe bicicletă. Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.
Persoanele care pot furniza informaţii cu privire la identitatea bărbatului care se deplasa pe bicicletă, sunt rugate să sesizeze Poliția municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier sau să apeleze numărul unic de urgență 112!”.

Sursa: Observator

Citește și Un bărbat a murit după ce a fost înjunghiat chiar în fața casei sale

  • Crima cu premeditare. Biciclistul Kolumban Zoltan Csaba era student chiar al profesorului pe care l’a ucis astfel cu buna stiinta.

Lasa un comentariu