Un bebeluș din Suceava a rămas fără mamă după ce femeia a decedat de COVID

Covid-19 a mai lăsat orfan un bebeluș din județul Suceava, la mai puțin de o lună de la naștere. O tânără în vârstă de 32 de ani s-a îmbolnăvit de Covid și s-a internat, cu sarcină la termen, în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava în data de 21 octombrie a.c..

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, a declarat că la început femeia a prezentat simptomele unei forme moderate de boală, a născut prin cezariană, apoi starea i s-a agravat. Examinarea la computerul tomograf a arătat că plămânii i-au fost puternic afectați și boala a evoluat spre o formă severă. A fost transferată din secția Obstetrică-Ginecologie la Boli Infecțioase, unde a stat o perioadă pe oxigenoterapie cu două surse, însă s-a degradat brusc, cu insuficiență respiratorie severă și saturație de oxigen 60%.

„A fost transferată rapid în ATI, unde s-a decis intubație și ventilație mecanică, din cauza stării foarte grave. Ulterior, în cursul zilei a făcut și stop cardio-respirator, care a fost resuscitat, dar pe parcursul zilelor următoare a făcut insuficiență multiplă de organ”, a relatat doctorul Teodorovici.

Sâmbătă, 6 noiembrie, în ciuda eforturilor medicilor, tânăra a murit.

În urmă cu câteva zile, medicii suceveni de la Terapie Intensivă au reușit să salveze o tânără mamă, care din cauza Covid a stat trei săptămâni la ATI, din care 10 zile intubată. Pentru o altă tânără, internată pe 29 septembrie, n-au mai putut face nimic. Femeia a murit din cauza afectării severe a plămânilor, în data de 21 octombrie, la nici trei săptămâni după ce a născut. În toate cele trei cazuri bebelușii au o stare de sănătate bună, nu au fost afectați de Covid, transmite Monitorul de Suceava.

Citește și Trei frați din Iași au rămas orfani de mamă. Femeia nu era vaccinată și a decedat de COVID-19

Lasa un comentariu