Un bărbat închis pe viaţă la Penitenciarul din Iaşi vrea eliberare

Unul dintre cei mai celebri criminali din Iaşi a înaintat instanţei o cerere prin care cere să scape de de închisoarea pe viaţă. Sorin Abuculesei (45 de ani) îşi execută detenţia pe viaţă în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, el fiind condamnat pentru o crimă pe care a comis-o acum mai bine de un deceniu în Anglia.

Alături de Abuculesei, în acelaşi dosar mai sunt condamnaţi şi fraţii săi, Ciprian şi Savu Abuculesei, de 36, respectiv 43 de ani. Toţi sunt din Tătăruşi şi sunt condamnaţi încă din 2008, sentinţa fiind pronunţată de judecătorii englezi, scrie ziaruldeiasi.ro.

Recent, Sorin Abuculesei a depus o cerere de la Tribunal prin care a cerut ca pedeapsa de închisoare pe viaţă să îi fie înlocuită. El a mai depus cereri similare şi anul trecut, invocând faptul că ar fi bolnav şi cerând să fie pus în libertate.

Decizia în cazul lui Abuculesei va fi luată pe 22 iunie, după ce judecătorii vor analiza dosarul individului. Cei trei fraţi din Tătăruşi au comis fapta în mai 2007, când l-au ucis pe tânarul englez Mohamed Nateez Abdul Raheem (28 de ani) în apartamentul său dintr-o suburbie a Londrei.

Câteva zile mai târziu, cei trei fraţi ar fi fost retinuţi de poliţia londoneză pentru omor şi furt. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că Ciprian Abuculesei s-a împrietenit cu englezul originar din Sri Lanka în Quebec Pub din Marble Arch, un club de homosexuali din centrul Londrei.

Cei doi ar fi petrecut o noapte împreună în apartamentul lui Raheem, din West Norwood, un cartier din sudul Londrei. A doua zi, românul s-a întors împreuna cu fraţii săi şi au spart apartamentul englezului.

De acolo, ei ar fi furat bijuterii şi un DVD recorder. Când Mohamed Raheem s-a întors acasă, cei trei ieşeni l-au ucis. A două zi, bărbatul a fost găsit mort, fiind legat, cu faţa într-o pernă şi având maxilarul dislocat.

Lasa un comentariu