Un bărbat a întrerupt audiența Papei Francisc de la Vatican: „Aceasta nu este Biserica lui Dumnezeu”

A man is escorted out by the Vatican gendarmes, after he shouted during the weekly general audience of Pope Francis in the Paul VI hall at the Vatican on February 2, 2022.,Image: 658416433, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Un bărbat a întrerupt, miercuri, audienţa generală a Papei Francisc de la Vatican, strigând în limba engleză „Aceasta nu este Biserica lui Dumnezeu”. Acesta a fost scos imediat din sală de poliție, relatează Reuters.

El ar fi fluturat o mască medicală pe care şi-a dat-o jos de pe faţă, chiar înainte de a fi scos din sală de poliţie, a declarat un martor pentru sursa citată.

Bărbatul, care a fost auzit strigând şi cuvântul „mască”, stătea singur în spatele sălii de audienţă, departe de zona în care se aflau majoritatea credincioşilor.

Papa Francisc a auzit strigătele, însă nu este clar dacă a înţeles ce spunea bărbatul. După ce acesta din urmă a fost luat de forţele de poliţie ale Vaticanului, papa le-a cerut celor prezenţi în sala de audienţă să i se alăture pentru a spune o rugăciune pentru bărbat, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.

Citește și VIDEO: Imagini ce fac înconjurul lumii! Un băiețel a întrerupt audiența Papei Francisc pentru a-i cere boneta

Un copil a devenit centrul de interes al audienței săptămânale ținute miercuri de Papa Francisc. Băiatul cu dizabilități a urcat pe scena pe care se afla Suveranul Pontif și i-a strâns mâna. A stat câteva secunde în fața lui, atras de boneta pe care o purta liderul Bisericii Catolice, după care i s-a oferit un scaun lângă acesta.

Lasa un comentariu