UAIC organizează înscrieri pentru ciclul gimnazial la școala ,,Junior”

Școala „Junior” din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează, în perioada 27 august – 1 septembrie 2021, înscrieri pentru ciclul gimnazial, respectiv pentru clasa a V-a, în conformitate cu Ordinul nr. 5055 din data de 25.08.2021, emis de Ministerul Educației.


Conducerea UAIC a decis înființarea, începând cu anul școlar 2021 – 2022, a două clase a V-a.

Astfel, elevii care doresc să urmeze cursurile Școlii Gimnaziale „Junior” au la dispoziție 48 de locuri:

„Acest demers reprezintă o dezvoltare firească a Școlii „Junior” și vine ca răspuns la solicitările adresate constant de părinții și absolvenții claselor primare, ce doresc continuarea studiilor în același mediu prietenos, performant și creativ. UAIC intenționează să își dezvolte învățământul preuniversitar prin înfiinţarea acestei structuri gimnaziale și, ulterior, liceale”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel TODER, Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.


Detalii privind criteriile de selecție și actele necesare pentru înscriere sunt publicate pe site-ul UAIC, la adresa: https://www.uaic.ro/organizare/organizare-academica/departamentul-pentru-invatamant-preuniversitar/scoala-junior/noutati-si-evenimente-de-la-scoala-junior/

Începând cu anul școlar 2020-2021, Școala „Junior” a fost inclusă în rețeaua școlară a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.

Citește și Universitatea „Al. I. Cuza” Iași își face școală

Senatul Universității „Al. I. Cuza” Iași a aprobat înființarea unei noi unități de învățământ preuniversitar. Este vorba despre Școala Primară Junior, cu două niveluri de studii (grădiniță și școală primară), cu asigurarea finanțării de către bugetul de stat.

Mai mult, Universității „Al. I. Cuza” Iași și-a propus să extindă unitatea realizând o entitate școlară similară la Piatra Neamț.

Lasa un comentariu