TUIASI a accesat 8,8 milioane de lei, finanțare europeană nerambursabilă, pentru a moderniza o clădire a Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată

Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ (TUIASI) a semnat un contract de finanţare europeană în valoare de aproximativ 8,8 milioane de lei, acesta fiind cel de-al treilea semnat cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est. Cel de-al treilea contract presupune modernizarea completă a corpului „Energetică“ al Facultăţii de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată (FIEEIA).

În urma semnării acestui contract, TUIASI devine instituţia de învăţământ superior din regiunea Moldovei cu cele mai multe proiecte aprobate de ADRNE.

Clădirea care va fi modernizată a fost finalizată în urmă cu cu 50 de ani. Complexul, care are ieşire la bulevardul Dimitrie Mangeron, a fost ridicat în trei ani, între 1977 şi 1980, iar în tot acest timp nu a suferit vreo intervenţie majoră de reabilitare, în special la nivel structu – ral. Conform angajamentelor contractuale cu ADRNE, lucrările trebuie să fie finalizate în 18 luni, până în 31.10.2021.

„Elaborarea proiectelor de reabilitare a reprezentat o activitate deosebită din partea echipei coordonate de domnul prorector Marcel Istrate, activitate care a însemnat nu doar competenţă, ci şi mult efort, inspiraţie şi răbdare în redactarea solicitărilor de clarificări, multe dintre acestea imperative şi restrictive ca timp de răspuns. Acum, prin cele trei proiecte de finanţare semnate, se confirmă reuşita deplină a colegilor noştri implicaţi şi se poate începe implementarea efectivă a acestora, proces care, odată finalizat, va contribui substanţial atât la crearea unor spaţii moderne destinate studenţilor, cât şi la schimbarea înfăţişării platformei didactice“, a declarat prof.dr.ing. Dan Caşcaval, rectorul universităţii.

Politehnica ieşeană a depus trei proiecte de finanţare către ADRNE, toate primind finanţare. Ultimul presupune atât refacerea elementelor de structură şi de rezistenţă sau a instalaţiilor electrice, cât şi o regândire din punct de vedere arhitectural.

Lasa un comentariu