Tarabele din pieţe, pline ochi de verdeţuri, legume și fructe de sezon. Când vor începe să scadă prețurile

Cine vrea legume şi fructe de sezon trebuie să plătească pe măsură. Cartofii noi sunt de patru ori mai scumpi decât cei din producţia de anul trecut. Roşiile olteneşti se vând chiar şi cu 20 lei kilogramul şi tot atât trebuie să dăm pentru 500 de grame de căpşuni.

Legumele româneşti îşi fac loc printre cele importate din Grecia, Italia sau Spania. Tarabele din pieţe sunt pline ochi de verdeţuri, roşii, castraveţi dar şi cartofi noi. Şase lei costă kilogramul de castraveţi, iar cartofii noi cu câţiva lei mai mult. Cine pofteşte şi roşii abia coapte trebuie să mai scoată din buzunar încă vreo 20 de lei pe kilogram, scrie observatornews.ro.

Dragos Frumosu, expert industria alimentară:Este un obicei ca la primele apariţii preţurile sunt mult mai mari decât cele normale. Sunt mai puțini producători, pe măsură ce ele apar în cantități mai mari prețurile vor scădea.

La mare căutare sunt fructele de sezon

În Piaţa Obor, spre exemplu, căpşunile româneşti costă 25 de lei kilogramul.

Vasile, producător: Prețul e un pic mai piperat deoarece a fost frig afară și a fost mai întârziată. Nu ne-a ajutat vremea, nu ne-a ajutat frigul, ca astea sunt de solar, nu de grădină.

Iar în pieţele din zona de nord a Capitalei comercianţii cer chiar şi dublu.

Dragos Frumosu, expert industria alimentară:Aceștia fac un joc al preţurilor. Zona de nord şi Floreasca din Bucureşti fiind considertate zone cu oameni mai bogați, cu oameni de afaceri.

Cireşele autohtone de mai le vom găsi pe tarabe abia în iunie la preţuri ceva mai omeneşti.

Preţ legume
Castraveţi: 6 lei/kg
Cartofi noi: 8 – 10 lei/kg
Roşii: 18 lei/kg
Salată: 3 lei
Ceapă verde: 1,5 lei
Ridichi: 1,5 lei

Preţ căpşuni
Piaţa Obor: 16 – 25 lei/kg

Preţ căpşuni
Piaţa Floreasca: 50 lei/kg

Preţ căpşuni
Piaţa Aviaţiei: 30 lei/kg

Preţ cireşe de import
150 lei/kg

Lasa un comentariu