Sub 10 cazuri noi de coronavirus, diagnosticate în ultimele 24 de ore pe raza județului Iași

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea: 

Conform datelor oferite de Institutul Național de Sănătate Publică, până astăzi, 14 iulie 2020, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 1.084 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 9 cazuri în plus față de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 944 au fost externate (cu 9 persoane externate în plus față de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat cazuri de deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv.

La data de 3 iulie 2020, prefectul județului Iași a emis ordinul nr. 185 privind constituirea Grupei de Coordonare a activităților de evaluare a riscurilor și de stabilire a măsurilor concrete pentru diminuarea răspândirii noului coronavirus – COVID-19 la nivelul județului Iași.

Astfel, la data de 13 iulie a.c., 255 poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor Iași și Ministerului Sănătății au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.

Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber.

În total, pe 13 iulie la nivelul județului Iași au fost verificate 94 de societăți comerciale, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.300 de lei.

Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare. 

Cetățenii au la dispoziție și linia telefonică TELVERDE 0800.800.165 dedicată special sesizării neregulilor în context COVID-19.

Misiuni instituționale în județul Iași:

  • ISU a efectuat 8 misiuni, din care: 2 misiuni de transport către unități spitalicești, 2 misiuni de decontaminare biologică și 4 alte misiuni.
  • IPJ a efectuat 4 misiuni specifice.
  • IJJ a efectuat 50 misiuni specifice.
  • ITPF a efectuat 2 misiuni specifice.
  • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 90 misiuni, din care: 34 misiuni de transport către unități spitalicești, 19 misiuni de transport probe biologice, 41 misiuni de decontaminare biologică și 7 alte misiuni.
  • MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 8 militari și un mijloc auto.
  • DSP a efectuat 66 misiuni, din care: 11 misiuni de transport probe biologice și 55 alte misiuni specifice (inspecții, controale pentru verificare măsuri protecție, machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).

Lasa un comentariu