Studenții UAIC, rezultate remarcabile la etapa Sud-Est Europeană a concursului de algoritmică şi programare ICPC

Trei echipe, formate din nouă studenți ai Facultății de Informatică și antrenate de drd. Paul Diac, au reprezentat Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi la etapa Sud-Est Europeană a prestigiosului concurs de algoritmică şi programare ICPC (International Collegiate Programming Contest – SEERC 2019), organizată simultan, pe data de 19 octombrie 2019, la Universitatea Politehnică din București şi la Universitatea din Vinnytsia, Ucraina.

Echipa formată din Alexandru Ioniţă (master de cercetare Studii Avansate în Informatică), Cristian Vîntur (master Optimizare Combinatorială, anul I) şi Denis Banu (licență, anul II) a obținut locul 10, cu 6 probleme rezolvate.

De asemenea, echipa formată din Alexandru Lungu (licență, anul III), Laura Cornei (licență, anul II) şi Sebastian Ciobanu (licență, anul II) a obținut locul 11, tot cu 6 probleme rezolvate, diferența față de locul 10 fiind dată doar de punctele de penalizare, care sunt calculate în funcție de timpul de rezolvare a problemelor.

Cea mai tânără echipă, formată din Daniel Rusu (licență, anul II), Nicu Căpățână (licență, anul I) şi Vlad Teodorescu (licență, anul I), a rezolvat o problemă și a obținut locul 84.

Cele 100 de echipe participante au fost selectate pentru această etapă în cadrul etapelor naţionale ale celor 10 ţări din regiune.

Mai multe informații sunt publicate la adresa : http://acm.ro/

Lasa un comentariu