FESTIVALUL INTERNAȚIONAL AL FAMILIEI LA ȘAH

Cea de a 8 ediție a Festivalului International al Familiei la Șah s-a desfășurat la Palas Mall din Iași duminică 15 mai 2022 chiar de Ziua Internațională a Familiei și a fost organizată de Asociația Împreună pentru Miroslava în parteneriat cu Federația Română de Șah, Iașah și Institutul Cultural Francez din Iași. La eveniment au participat 65 de echipe formate dintr-un părinte și 1 copil pana în 14 ani , in total 130 de participanți din Ucraina, Moldova și România.

După 6 runde foarte disputate, cu multe răsturnări de situație familia campioană este Familia Filip din Iași care a câștigat 1 weekend în familie la Vatra Dornei. Pe podium s-au mai clasat Familia Manolachi din Iași și Familia Sabarez din Oțeleni, Iași.

Concursul a fost arbitrat de Ciprian Lazăr, Ștefan Axinte și Marius Axinte, iar toate echipele participante au fost premiate.

Primele 10 echipe din clasamentul general au câștigat cupe și medalii, table de șah Magne 2D, ceasuri de șah, vouchere de cumpărături, vouchere la cursuri de limbi străine, articole sportive și altele.
În clasamentul individual au fost premiați cel mai bun rezultat individual la copii Cazacu Maria si Lintes Albert , iar la părinți Asavinei Adriana și Ciobanu Marius.

9 cei mai mici șahiști de 5-6 ani au primit câte 1 urs de pluș, iar bunica Dimitriu a fost remarcată deoarece la vârsta de 80 de ani s-a descurcat foarte bine alături de nepotul dumneaei, scopul principal al evenimentului a fost petrecerea unui timp de calitate și promovarea șahului în familie.

Organizatorii Festivalul Internațional al Familiei la Șah, Apostol Alin și Grigorescu Lucian au declarat că evenimentul a fost un succes și mulțumesc sponsorilor Palas, Twinkle Star, Cabana Plăpumioara din Vatra Dornei, Alin Mihăiță Photography, Ilona Neagu Psiholog, Chess Shop, Sky Line, Serviciului Voluntar de Ambulanță Iași, Filione și Fiziotop.

Lasa un comentariu