Spitalul de Recuperare Iași, transformat în spital pentru tratarea pacienților cu COVID-19

Primăria Iași a decis ca Spitalul de Recuperare Iași să fie transformat în spital ce poate permite tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

„Am propriile temeri în ceea ce privește amenajarea în timp util a spitalului mobil de campanie din zona Lețcani, fiind posibil ca vârful epidemiei să se fi consumat deja, înainte ca această unitate sanitară să devină operabilă. În aceste condiții, am decis eliberarea Spitalului Clinic de Recuperare din Iași, unitate spitalicească cu o capacitate de 520 de paturi, recent modernizată și dispunând de toate dotările necesare tratării cazurilor de pacienți infectați cu noul coronavirus. Consider că aceasta este cea mai eficientă și mai rapidă soluție pe care o poate oferi Primăria în acest moment”, a spus primarul Mihai Chirica.

Edilul a precizat că a luat legătura cu Enrico Novella, consulul onorific al Italiei la Iași, cerându-i acestuia o serie de date despre modul în care autoritățile italiene au implementat soluția spitalelor de campanie în contextul crizei generate de epidemia de coronavirus.

Novella a oferit informații privind modul de amenajare a noului spital realizat în regiunea Lombardiei, mai precis în Fiera di Milano, cunoscut spațiu de expoziții din metropola italiană.

Lasa un comentariu