Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva“ Iași va avea un pavilion nou: Tronson special pentru pacienții cu HIV

Un nou pavilion cu o capacitate de 150 de paturi va fi construit la Spitalul de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva” Iași. În acest sens, Consiliul Județean a alocat peste 430.000 lei.

Spitalul se adresează pacienților cu anumite patologii infecțioase din zona Moldovei, astfel încât, realizarea acestui proiect va duce la mărirea capacității de spitalizare și va spori siguranța actului medical. Noua construcție va fi divizată în două tronsoane cu comunicare între ele.

Într-unul dintre corpurile clădirii, la demisol, vor fi spații pentru laboratoare, triaj, spitalizare diverse boli infecțioase. Parterul este conceput cu o zonă de triaj și una de ambulatoriu. Tot aici va fi amenajată și capela ce va deservi unitatea medicală. Etajele sunt pentru zona de staționar, cu o capacitate maximă de 116 paturi. La subsol vor exista două adăposturi pentru protecție civilă, spațiu tehnic și depozit de deșeuri.

Copiii și adulții infectați cu Virusul Imunodeficienței Umane (HIV) vor avea la dispoziție un tronson special, cu o capacitate de 10 paturi, pentru spitalizarea de zi și 24 paturi pentru staționarul compartimentului HIV/SIDA.

Lasa un comentariu