Spitalele de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase primesc bani pentru reparaţii şi modernizare

Lucrările de mentenanță la stația de Oxigen care deservește Spitalele de pneumoftiziologie și boli infecțioase din Iași trebuie efectuată cu patru luni mai repede deoarece în cazul pacienților bolnavi de Covid, consumul de oxigen s-a triplat.

Directorul Spitalului de Penumoftiziologie, Radu Dabija a precizat că instalația pusă în funcțiune în urmă cu cinci ani, este ultramodernă, dar nu s-a luat în calcul izbucnirea unei pandemii.

Ieri, în ședința Consiliului Județean Iași, a fost aprobată suma de 800 de mii de lei care va fi luată printr-un credit de angajament și va fi destinată modernizării instalațiilor existente la cele două spitale, scrie radioiasi.ro.

Radu Dabija a adăugat că firma care efectuează mentenanța instalației de oxigen a trimis notificări conform cărora stația este suprasolicitată.

Radu DabijaAvem nevoie să facem aceste reparatii pentru că, în mod normal, materialul acela filtrat care este si o componentă foarte scumpă a statiei poate că ar fi trebuit schimbată anul viitor, dar datorită regimului de exploatare producătorul ne spune că trebuie să-l schimbăm mai repede si asta tocmai pentru a preîntâmpina si pentru a nu cumva face eventuale scăderi ale calitătii oxigenului si, bineînteles, ne luăm si măsuri de sigurantă ca dacă se mai defectează vreo componentă s-o putem înlocui.

Lasa un comentariu