Situaţia şcolilor din judeţ privind desfăşurarea cursurilor, începând de luni

Șapte unități de învățământ din comuna Bivolari, județul Iași, vor începe școala în scenariul roşu.

40 la sută din unitățile de învățământ din Iași, respectiv 242, vor începe anul școlar în scenariul galben. Iar în scenariul verde se situează cele mai multe școli din județul Iași, respectiv 60 la sută.

Situaţia a fost prezentată de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Antonina Bleorţ, notează radioiasi.ro.

Antonina Bleorţ: Avem 602 scoli cu personalitate juridică si structuri. 353 dintre acestea, aproximativ 60 la sută, vor intra în scenariul verde. 242 de scoli vor intra în scenariul galben, adică aproximativ 40 la sută. 7 scoli, este vorba despre scolile din Bivolari, sunt în scenariul rosu, aproximativ unu la sută dintre scolile judetului Iasi.

Această hotărâre a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentă privind scenariul de functionare pentru fiecare unitate de învătământ va fi comunicată astăzi tuturor scolilor de către Inspectoratul Judetean în asa fel încât toate unitătile de învătământ din Iasi să poată anunta elevii si părintii cu privire la organizarea începerii noului an scolar. Trebuie precizat faptul că această hotărâre se raportează la perioada 14 – 20 septembrie pentru că ea va fi actualizată săptămânal în functie de situatia epidemiologică.

În total, în judeţul Iaşi sunt 353 de unități de învățământ care vor desfășura fizic orele, începând de luni.

Pe de altă parte, toate cele 100 de școli și grădinițe din municipiu vor face cursurile conform scenariului galben, a mai precizat Antonina Bleorţ.

Antonina Bleorţ: Conform situatiei epidemiologice toate scolile si grădinitele din municipiul Iasi plus alte 12 unităti teritoriale din judet intră în scenariul galben. Desigur că aici sunt integrate si alte propuneri ale Consiliilor de administratie, iar scenariul se hotărăste în functie de situatia epidemiologică, dar si de realitatea concretă, adică de infrastructura si resursele existente în fiecare unitate.

VEZI AICI – Scenarii an scolar Iasi

Lasa un comentariu