Șeful Comunității Evreiești, cetățean de onoare al Iașului

Primăria Iași îi va acorda în aceste zile titlul de cetățean de onoare al orașului lui Abraham Ghiltman, președintele Federației Comunităților Evreiești din Iași. Decizia va fi discutată în plenul ședinței Consiliului Local de joi, 31 octombrie.

Abraham Ghiltman este președintele filialei ieșene a Federației Comunităților Evreiești din România. Reprezintă o comunitate care a avut enorm de suferit în urma persecuțiilor de natură antisemită. Domnia sa a avut un rol major în asumarea de către comunitatea ieșeană a unui trecut tragic, reprezentat mai ales de Pogromul din 27-29 iunie 1941, una dintre cele mai oribile crime împotriva umanității.

Abraham Ghiltman a întreprins numeroase demersuri privind legarea de noi punți de prietenie și respect între comunitatea ieșeană și românii din Israel. Au fost concretizate atât în semnarea acordurilor de înfrățire între municipiul Iași și orașele Ashdod și Haifa, cât și în vizitele făcute de către primarul Mihai Chirica în Israel, toate având ca efect dezvoltarea relațiilor de colaborare și sprijin reciproc cu reprezentanții mediilor de afaceri, cultural și academic din Israel

Lasa un comentariu