Șeful Clinicii de Oncologie de la IRO Iași, infectat cu coronavirus. Soția sa în așteptarea rezultatului testării

Doi soți medici din Iași sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva“ Iași. Cei doi s-au întors săptămâna trecută din Franța.

Lucian Miron, care este șeful Clinicii de Oncologie la Institutul Regional de Oncologie Iași, a fost confirmat cu coronavirus. Soției, Ingrid Miron, care este șefa clinicii de hematologie și oncologie din cadrul Spitalul „Sf. Maria“ Iași, i s-au recoltat probele, iar astăzi se vor lucra testele și se va afla rezultatul, scrie realitateadeiasi.net.

Direcția de Sănătate Publică Iași a anunțat că va face o anchetă epidemiologică pentru a afla care sunt persoanele cu care cei doi soți au intrat în contact în ultima săptămână.

Din câte se pare, Lucian Miron nu a mers la serviciu după ce a revenit din Franța, în timp ce soția a intrat în contact cu colegii și pacienții de la spital.

Dacă se dovedește că Ingrid Miron a mers la serviciu, iar testul de depistare a coronavirus va ieși pozitiv, atunci întreg personalul de la Spitalul „Sf. Maria“ va trebui să se autoizoleze.

Lasa un comentariu