Sedinta CEx la PSD pentru a explica rezultatele slabe

Mai mulți baroni au pierdut în județele lor și sunt suspectați că nu ar fi tras pentru Dăncilă. Liderii din Vrancea, Vaslui, Neamț, Maramureș și Bacău au obținut rezultate slabe la prezidențiale, fiind fiefuri PSD-iste.

„Nu vor fi sancțiuni. Trebuie să tragem toți pentru turul 2”, susțin surse din partid, însă vor exista discuții pentru că Viorica Dăncilă vrea explicații de la lideri precum Buzatu, Arsene, Oprișan sau Zetea.  

Întrebată despre posibile excluderi din PSD, Viorica Dăncilă a declarat luni că va fi făcută doar o analiză.

„Nu, nu venim cu ideea de a face excluderi. Vom discuta pe fiecare județ, vom analiza fiecare localitate în parte, astfel încât la următoarele alegeri să avem rezultate mai bune. Vom discuta fiecare județ și vom analiza fiecare organizație în parte. E o analiză de partid normală, după alegeri. Fiecare președinte de organizație de județ trebuie să susțină ce a mers ce nu a mers”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni, la sediul PSD.

Strategia Vioricăi Dăncilă pentru turul 2

În ședința de marți, PSD-iștii vor discuta despre strategia partidului pentru turul al doilea al prezidențialelor. Încă de duminică, Viorica Dăncilă a cerut dezbatere cu președintele Klaus Iohannis, iar luni, purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a reluat tema unei confruntări între cei doi candidați. Viorica Dăncilă o să îi scrie chiar o scrisoare președintelui Klaus Iohannis în care să îl provoace la dezbatere. Dăncilă vrea de asemenea să câștige mai multe voturi din diaspora, unde candidatul PSD s-a clasat pe locul 5 în primul tur, după Iohannis, Barna, Paleologu și Diaconu. 

PSD caută soluții pentru ca voturile lui Mircea Diaconu să fie câștigate în turul al doilea de Viorica Dăncilă. În perioada următoare se vor intensifica atacurile la Klaus Iohannis. Deja pe rețelele sociale, PSD-iștii distribuie un mesaj în care au folosit fontul și mesajul celor de la USR și îl numesc pe Iohannis „penal”.

sursa: digi24.ro

leave a reply